Hydrocultuurplanten groeien zonder aarde, ze hebben waterwortels i.p.v. grondwortels, waardoor ze water opnemen naar behoefte.

De verzorging is hierdoor erg eenvoudig. Bovendien is er een uitgebreide keuze in fraaie bakken en potten.

Hydrocultuur zakelijk abonnement

Bij een abonnement worden de bakken door ons regelmatig gecontroleerd en, waar nodig, voorzien van nieuwe planten!

Voor onderhoud kunt U ook bij ons terecht.

Vraag vrijblijvend een offerte.

Hydro op de zaak? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en abonnementen? Bel ons gerust! 074 – 29 16 531

Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. Niet alleen voor kamerplanten, maar ook voor groenteteelt in de kas zoals van tomaat en witlof. Een belangrijk voordeel is het gemakkelijk en nauwkeurig doseren van voedingstoffen. Ook zijn veroorzakers van plantenziektes zoals schimmels en bacteriën eenvoudiger onder de duim te houden dan bij de traditionele kweek.

De planten die in water groeien hebben een ander soort wortels. Dit komt omdat water minder zuurstof bevat dan poreuze potgrond. De planten passen zich aan door een ander type wortels te ontwikkelen, dat voldoende zuurstof kan opnemen. Deze wortels zijn minder vertakt en hebben lange fijne haarwortels zonder wortelharen.

Er bestaan speciale plantenbakken voor hydrocultuur van kamerplanten. Het onderste gedeelte is gevuld met water, waarin zich de voedingsstoffen bevinden. Het bovenste gedeelte is gevuld met bruine kleikorrels, de wortels die daar groeien kunnen zuurstof opnemen uit de lucht. De plantenbakken zijn uitgevoerd met een waterstandmeter. Als het waterpeil beneden een kritisch punt is gedaald, moet het water weer worden aangevuld

Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. Niet alleen voor kamerplanten, maar ook voor groenteteelt in de kas zoals van tomaat en witlof. Een belangrijk voordeel is het gemakkelijk en nauwkeurig doseren van voedingstoffen. Ook zijn veroorzakers van plantenziektes zoals schimmels en bacteriën eenvoudiger onder de duim te houden dan bij de traditionele kweek.